Putsning

I restaureringsuppdragen arbetar vi varsamt med ursprungliga hantverksmetoder och material, som ofta blandas på plats. Här arbetar vi ofta med att dokumentera och återskapa sådant som är på väg att gå förlorat. Rusticeringar, listverk, omfattningar, takfot, ornament, putsmålningar (sk sgraffitto) och förstås övriga putsade ytor. Vi samverkar i dessa projekt ofta med byggnadsantivkarisk expertis för att säkerställa rätt metoder och tillvägagångssätt.

Här undersöker vi noggrannt och tar fram alternativ som fungerar för den enskilda fastigheten/beståndet. Det är inte bara val av putssystem utan val av tilläggsisolering eller samverkande åtgärder som byte till moderna energifönster.

Vi arbetar förstås med de allra modernaste fasadsystemen, där både extra tätningar och ventilering ingår utöver smarta isoleringslösningar. Provade system som klarar Boverkets tuffa regler och både projektering och utförande i nära samverkan med de olika tillverkarna, som också utbildar och ibland även certifierar vår personal i sina system.